Reisverslag 3 - Reisverslag uit Cairns, Australië van Thijs Hummelink - WaarBenJij.nu Reisverslag 3 - Reisverslag uit Cairns, Australië van Thijs Hummelink - WaarBenJij.nu

Reisverslag 3

Door: Thijs Hummelink

Blijf op de hoogte en volg Thijs

25 Oktober 2012 | Australië, Cairns

Dag lieve mensen,

Inmiddels ben ik aanbeland in het mooie Cairns! Echt super hier! Het weer is tropisch en we komen echt allerlei leuke mensen tegen. Helaas hebben we een verkeerd hostel geboekt en staan we aan de buitenkant van Cairns! Morgen gaan we verhuizen naar een hostel midden aan de boulevard en slapen we met 7 mensen die we kennen van de jumbo groep (onze groep waar we mee vertrokken) in dezelfde kamer! Vandaag hebben we even een bijkom dag gehad (wassen, dingen regelen, etc.) vanavond gaan we met een mannetje of 20 samen eten! Dus het wordt een topavondje!

De komende dagen gaan we hier even lekker bijkomen en genieten van de schitterende omgeving! We hebben geen plan om hier kort of lang te blijven en dat is dan ook prima!
Veel plezier met het lezen van het verslag!

Woensdag 17 oktober 2012
Na een zeer gezellige avond stappen in Byron zijn we vanochtend vroeg vertrokken vanuit Byron Bay naar Sydney om de auto op te halen. We vlogen om 10 uur weg en waren om 14 uur in het hostel in Sydney (bizar hoe snel). Daar hebben geluncht en zijn toen regelzaken gaan doen voor de auto. Dit ging allemaal niet zo vlot maar werd wel goed geregeld en dat is het belangrijkste. We hebben auto opgehaald, de Camp6 gehaald (de bijbel voor als je een auto hebt in Australie, want hier staan de gratis campings in) en spullen voor in de auto. De volgende dag (morgen) gaan we namelijk 900 km rijden naar Byron. Dus we wilden goed voorbereid zijn. In de avond vroeg naar bed en goed uitrusten.

Donderdag 18oktober 2012
Vandaag zijn we om 7uur ongeveer weg gereden uit Sydney naar Byron. We gokten een rit van 10 uur maar het werden er 12. Het is 900 km maar onderweg zijn er veel roadworks. Tevens hadden we ook autopech onderweg. Het raam zakte naar beneden. We hebben toen Auto Barn gebeld (de leverancier van de auto) en gaven aan dat we 100 km onder Tahee zaten. Zij begrepen dit verkeerd en zochten de dichtstbijzijnde boven Tahee hahaha. Dus 200 km met open raam gereden. Wel kregen we van een aardige vrouw een windscherm gratis. De mensen zijn hier zo vriendelijk en helpen elkaar zo goed, echt fijn!
In Port Macquire de auto laten maken (dit ging prima) en toen weer verder gegaan.
De trip ging super goed. Zelf een stuk gereden en Thom het grootste stuk. Hij reed ook Sydney uit wat ik erg fijn vond! Dus de rit ging goed en Thom en ik hebben elkaar een heel stuk beter leren kennen. Ben echt blij dat ik Thom heb leren kennen, wat een topgozer is hij! Ben blij dat ik zo reismaatje heb gevonden!
Onderweg veel mooie stukken van de oostkust gezien. Tevens ook het wildlife rond de weg. Van de 8 koalaberen waren er 7 dood, 2 kangoeroes (1 dode zien liggen) en een vogel die op de ruit van de auto voor ons uiteen spatte.
We kwamen rond 7uur aan bij de Cheeky Monkeys waar we samen met een groep hebben gegeten. Dat was erg gezellig maar we waren kapot van de auto rit! Dus daarna met een heel stel een drankie gedaan bij de Boedha Bar (naast het hostel waar we zitten) en inchecken. We blijven hier tot zaterdagochtend. Dan gaan we verder rijden richting Cairns! Hier gaan we 3 dagen ongeveer over doen.

vrijdag 19 oktober 2012
Vandaag een chil dag gehad. Bijgeslapen, 3 dames (mijn Roomies van het surfkamp) uitgezwaaid en toen spullen gehaald voor de auto om de auto camping klaar te maken. Dit ging prima. Daarna een beetje gehangen en wat mensen weg gebracht in Byron die weg gingen. Ook hebben 3 andere jongens hier een auto gekocht. Zij rijden morgen achter ons aan als we naar Cairns gaan rijden in etappes. Eerst gaan we morgen naar Nimbin. Dat is een kleine hippie straat van 150 meter waar alleen maar hippies wonen. Er was 40 jaar geleden daar namelijk een festival en sommige zijn nooit meer weg gegaan en hebben daar hun eigen stadje gesticht. Mooi verhaal, ik zal een foto van nimbin toevoegen.

Later vandaag bleek de auto van de drie jongens niet goed te zijn en moest er nog veel aan gebeuren. Dus het plan om achter ons aan te rijden ging niet door.
Jammer maar helaas, wij gaan namelijk sowieso morgen een stuk rijden omdat we naar Cairns willen nu het nog kan en dit gaan we in etappes doen.

In de avond hebben we in het hostel gegeten en daarna ben ik met een stel naar de Boedha Bar geweest (kroeg naast het hostel). Daar was een live bandje! Echt gezellig! Daarna zouden we nog een klein drankje in de stad gaan doen, maar dat werd door omstandigheden (hahaha) toch 4 uur voordat we op bed lagen.

zaterdag 20 oktober 2012
Vandaag moesten we uitchecken en zouden we voor het eerst met zijn 4 op roadtrip gaan. Rond 10 uur checkten we uit, even ontbeten en rond 12 uur zijn we gaan rijden. Eerst zijn we naar Nimbin gereden. Het plaatsje waar ooit een hippie feest was en waar de mensen besloten niet meer weg te gaan en daar zijn gaan wonen. Echt een super ervaring. Men sen in Nederland zijn tolerant over drugs maar hier word je om de 2 meter wiet aangeboden of andere soorten drugs. De huizen stijl is ook echt in hippiestijl (zie de foto’s).
We wilden naar Brisbane rijden vandaag en daar een camping pakken. Rond half 5 kwamen we erachter dat we dit niet gingen redden. Dus toen hebben we besloten om naar Surfers Paradise te gaan rijden. Hier slapen namelijk ook me 3 roomies van het afgelopen surfkamp. Het rijden naar Surfers Paradise ging niet helemaal goed, we moesten vaak de weg vragen/zoeken. Uiteindelijk zijn we wel aangekomen maar toen was het al donker.
Toen we daar aankwamen bleek er een grote autoshow te zijn in Surfers Paradise. Het plan was om een hostel te nemen, maar alle hostels zaten al vol. Toen hebben we besloten om een hostel in Brisbane te boeken. Thom heeft de hele dag gereden en ik was na een korte nacht niet scherp. Celine zou gaan rijden. We gingen voor het rijden hostels in Brisbane bellen, maar op dat moment kwam er een hele lieve Australische meid die ons 4 een slaapplek aanbood in haar appartement! Dat was echt super!
We zijn met zijn 4 naar haar appartement gereden en kwamen echt in een groot appartement aan. Taylor (het meisje van het appartement) was hier samen met haar zusje (Jasmine) en een vriendin (Kaylee). Echt 3 lieve meiden! We hebben hier onze spullen gezet en zijn even boodschappen gaan halen samen met hun. Echt super hoe zij ons hielpen en ons een slaapplek aanboden.
Daarna hebben we samen met hun een filmpje gekeken. We waren allemaal erg moe na de rit dus vielen we tijdens de film allemaal in slaap hahahaha

zondag 21 oktober 2012
Vanochtend om 7 uur werden we allemaal wakker en zijn snel gaan ontbijten. Tayla heeft ons een side seeing gegeven door Southport. Echt super lief van haar en ons allemaal mooie plekjes laten zien! Echt super leuk. Rond 11 uur 11 uur zijn we weg gereden. Eerst door Surfers paradise waar we de telefoon van Susanne moesten terug brengen (die was ze vergeten in de auto). Na een half uur zoeken vonden we eindelijk een parkeerplaats en hebben hier de boodschappen gedaan voor de avond. Dit ging niet helemaal zoals het hoorde helaas (verschil in smaak qua eten en irritaties speelden zich bij een aantal op). We hadden denk ik allemaal niet helemaal onze dag. We zijn gaan eten in Surfers paradise aan het water en zijn toen verder gereden. Celine is voor het eerst gaan rijden en na 5 minuten werden we door de politie aangehouden. Een grapjas had een L onder het kenteken gestopt waardoor leek dat Celine aan het lessen was. Na dit te hebben uitgelegd zijn we gaan verder rijden. De trip ging goed tot we in Brisbane aankwamen. Hier hadden we een afslag gemist en hebben we een uur of anderhalf gezocht na de juiste weg. Uiteindelijk is Madelon Brisbane uitgereden. We hadden veel tijd verloren dus de plannen werden bijgesteld. Uiteindelijk zijn we een camping gaan zoeken en hebben we er eentje gevonden 10 km onder het plaatsje Gympie! En wat voor een camping(Cobb en Co 9 mile). We kwamen via de binnenlanden de camping opgereden en werden gelijk door een stel kangoeroes verwelkomt. Echt super gaaf! Daarna zijn we het terrein opgereden en hebben we onze plek opgezocht. Aan het water waar in de ochtend de vogelbekdieren rond zwemmen in de ochtend. Naast onze plek waar we de tenten hebben opgezet staat de keuken. We hadden een mooie taakverdeling. Madelon en Thom zorgden voor een kampvuur, Celine voor het eten en ik deed de luchtbedden pompen. Na het fantastische maal van Celine zijn we lekker de spullen bij elkaar gaan rapen en zijn we rond het kampvuur gaan zitten aan het water onder de sterrenhemel! Echt fantastisch! Ik heb nu een fijn gevoel en dit is wat ik mijzelf van te voren had voorgesteld voordat ik naar Australie zou gaan. Lekker met mensen rond een vuurtje zitten in de midle of nowhere! Echt een ervaring die niet snel van mijn netvlies zou gaan!
Het werd daardoor ook laat en erg gezellig!

Zondag 22 oktober 2012
Vanochtend zijn we vroeg opgestaan. Er schenen namelijk vogelbekdieren rond te zwemmen in het beekje voor onze tent, helaas hebben we die niet gezien! We reden rond 9 uur weg na een lekker ontbijtje en het doel was vandaag Rockhampton te halen. Nadat we een tijdje onderweg waren kwamen we erachter dat we dit niet gingen redden. We zijn ongeveer 3 uur door Brisbane gereden en konden de weg niet snel terug vinden. We hebben ons doel bijgesteld en zijn naar Tatum Sands gegaan in de buurt van Gladstone. Het was een super camping! Hier weer hetzelfde verhaal, tentje opzetten en Madelon ging koken. Dit was een lekker rijsteprakkie! Heerlijk, echt kampeer/backpackers voedsel. We hadden veel gereden dus zijn we weer op tijd naar bed gegaan.

Maandag 23 oktober 2012
Vandaag zijn we een heel stuk gaan rijden. We stonden vroeg op en naast onze tent liepen 2 kangoeroes rond te springen. Mooie beesten om te zien! Ik hebben een lekker eitje speciaal gemaakt en daarna zijn we rond half 10 gaan rijden. De eerste 3 uur heeft Madelon gereden en ik zelf daarna 4,5 uur. Ik had het toen ook echt gehad. We zijn door mooie landschappen gereden die echt mooi waren (zie de foto’s). Het weer was alleen niet echt super dus besloten we niet te gaan kamperen (storm op komst) maar een hostel te pakken en de Mac Donalds (even verwennerij voor ons!). De Mac vonden we snel en een hostel hebben we later gevonden in Arlie Beach (bij de White Sundays). Echt een super hostel met zwembad en super kamers (met douche!). Morgen willen we weer vroeg opstaan en dan eindelijk belanden in ons eerste reisdoel…Cairns!!!!!!!!!

Dinsdag 24 oktober 2012
Vandaag hebben we het laatste stuk gereden en rond 6uur kwamen we eindelijk aan in Cairns!!!! Echt een goede rit gehad en ik heb een flink stuk gereden. In de avond zijn we met een stel van de Backpackers Jumbo samen gaan eten die hier al zaten! Rond half 11 lag ik in me bedje na een lange rit en een vermoeiende dag.

Even wat reacties op me vorige blog!
Nee jeff ik heb je mail niet gehad (tmhummelink@gmail.com)

Koen, ik ben al veel minder gaan roken en ik drink bijna niet meer.
Tatum ik zal erop letten!
Daan ik ga wat regelen ;)
Ritchie, nee dat is niet mijn vriendin maar wel een hele leuke lieve meid ;)
Lara ik ga het proberen. Ik heb 2 mooie filmpjes gemaakt!

Lieve mensen, leuk jullie reacties en ik blijf graag op de hoogte vanuit Nederland!

Groeten vanuit Cairns!!!

• 25 Oktober 2012 - 17:06

Pap En Mam:

Ha Thijs, fijn dat je aangekomen bent in Cairns. Ik zag dat het wel 3000 kilometer is vanuit Sidney.
    Dit is dus een flink eind rijden gweest.
    Ging het rijden goed?
    Leuk de foto's, zeker die van de kangaroes, dat je die zomaar tegenkomt.
    Geniet en we blijven je blog volgen.
    Heel veel groeten vanuit het koude Elst

• 25 Oktober 2012 - 22:26

Wilma:

Hallo Thijs
    leuk de foto s etc.
    Je vader is mijn collega en vertelt over jouw en heeft deze site laten zien.
    Bijzonder de gewonnen auto en de mooie reis!!
    Geniet ervan!

Groetjes Wilma

• 26 Oktober 2012 - 12:09

Dercem:

hoi Thijs ik heb die berigt niet ge stuurt wand ik vint je heel lief wat ik vont het leuk met je je maakt ook leuk grapjes en bij de voor lezen vond ik het leuk als je onse namen gebruikt en ik mis je heel erg
    ik hoop dat je een leuke tijd
    hebt Gtoetjes Dercem
    en kora

• 26 Oktober 2012 - 16:18

Arno Krijnen:

hee kerel als ik een verslag van jou lees is het bbq bier feesten en vrouwen wat een vakantie en je ben er nog maar net het ga je goed gr arno krijnen

• 26 Oktober 2012 - 22:23

Gonny:

Hoi Thijs leuk om al je verhalen te lezen en je zo te volgen.
    Rij voorzichtig en genieten he!

Groetjes Gonny

• 27 Oktober 2012 - 07:36

Thijs:

Heey mensen,
    Bedankt voor de reacties! Dercem dankje voor je leuke berichtje! Ik heb het andere bericht eraf gehaald en ben blij dat jij dit niet hebt geschreven!
    Pa en Ma het rijden viel reuze mee! Het is hier goed te doen!
    Zojuist 2 trips geboekt! We gaan een trip maken naar Cape Tribulation (aanstaande dinsdag tot donderdag) en vrijdag gaan we een tour maken over het great Barrier Reef!!! Super veel zin in,
    Nu even een paar dagen rust en me CV op orde maken voor werk te zoeken in Brisbane (voor over 4 weken).

Groeten vanuit het warme Cairns!!! (Zelfs ik begin hier iets bij te kleuren hahahaha)

• 28 Oktober 2012 - 11:41

Willy En Diny Olsthoorn:

Dag Thijs, zoals onze naam doet vermoeden zijn wij gerelateerd aan jouw reisgenote Céline ;-)
    en wel als d'r papsie en de mamsie ! Wij volgen ook jouw avonturen via WBJN! Zo krijgen wij Céline's belevenissen dubbel mee ... erg leuk om te lezen hoe gezellig jullie het met zijn vieren hebben en wat jullie meemaken. Ook genieten wij van jouw foto's (leuke bijkomstigheid dat die dochter van ons daar dan soms ook weer op staat ;-) Veel plezier bij Cape Tribulation en The Great Barrier Reef! Watch out for croco's, sharks en ander zwemmend gespuis .. ;-)

• 30 Oktober 2012 - 23:13

André & Carla:

Heay Thijs
    Als er oude mutsen gaan bloggen - dan gaat het mis.
    Had mijn berichtje nl onder jouw 1e reisverslag geplaatst ... dus hierbij nogmaals
    ----
    Had vanavond (30/10) moeders aan de lijn en die vertelde over de auto. Dus gauw even je blog opgezocht en ons natuurlijk aangemeld voor de nieuwsbrief. So ..... BIG BROTHER is watching you ......
    Helemaal TOP man die auto - zelfs André is jaloers - en die heeft toch al een redelijk wagenpark staan !
    Geniet zoveel je kunt van de unieke tijd die je daar zult hebben - reiservaringen en good memories ..... dat pakt niemand je ooit nog af !
    Ik hoop dat je ooit nog een keertje terug zult komen naar dit koude kikkerland, om samen nog weer
    eens een leuke reunie (op de Valkenberg?) te organiseren !!!!
    Maar ...... misschien kun je daar beter maar een "leuke duif" opscharrelen en je daar settelen.
    't Wordt er hier in Nederland niet beter op !

Groetjes
    Carla & André