Reisverslag 13
Door: Thijs Hummelink
Blijf op de hoogte en volg Thijs
25 April 2013 | Australië, Childers
Bij deze mijn laatste reisverslag vanuit Childers (zeg ik met veel plezier). Morgen ga ik na bijna 5 maanden deze plaats verlaten! Dit doe ik met gemengde gevoelens. Ik heb hier namelijk een best rare tijd gehad. Het begon natuurlijk in December met het werken als bomensnoeier. Dit was een goed betaalde baan, maar was helaas veel eerder afgelopen dan dat ik had gehoopt. Daarna een tijdje als lychee plukker gewerkt en eigenlijk is het sindsdien lastig gegaan. Er was weinig werk vanwege de cycloon die over was gewaaid en daardoor heb ik langer hier gezeten dan dat ik had gehoopt. Gelukkig heb ik de laatste weken goed kunnen werken op de Simpsons farm als avocado plukker.
Ik heb de afgelopen maanden heel veel nieuwe mensen leren kennen op deze plek. Het was fijn om een maatje als Thom altijd om mij heen te hebben waar ik altijd op terug kon vallen. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop andere mensen waarmee we een hoop gezelligheid hebben gehad en een hoop top avondjes!!!!
Vorige week vrijdag is Thom vertrokken en zit nu in Thailand voor 2 weken. Dus de afgelopen week was natuurlijk raar omdat je een bekend gezicht mis. Na 6,5 maand samen reizen is het natuurlijk raar maar goed, uiteindelijk was ik alleen gekomen naar Australië en is het gewoon een geluk dat ik een reismaatje als hem heb gevonden! Naast reismaatje ook een vriend voor het leven erbij!
Mijn vorige reisverslag ben ik afgesloten dat ik werk als grondplukker op de Simpsons farm als grondplukker. Dit heb ik in totaal 4 weken gedaan. Ik werkte samen met een Franse jongen, 2 Ierse meiden en een Australiër van rond de 55. Dit was goed werk, soms lichamelijk wel zwaar. Na 3 weken waren we klaar met plukken en hebben we andere werkzaamheden op de farm gedaan. Het aanleggen van irrigatie systemen ( waterleidingen) en het plaatsen van sproeiers voor de bomen. Lichamelijk zwaar werk, maar goed vol te houden.
Nadat dit klaar was heb ik de laatste 2,5 week gewerkt als ‘’needeler’’. Het werk houdt in dat je gaten in avocado bomen boort met een boormachine en vervolgens spuiten in de bomen stopt met chemicaliën. Eigen een soort anabole voor de boom waardoor de boom extra goed en snel groeit. Ook dit is vrij zwaar werk omdat je de hele dag aan het boren en spuiten aan het zetten bent aan de onderkant van de boom. Ik werkte in een leuk team van ongeveer 12 man. We werkte echt als een team waardoor het werk leuk werd en we veel schik met elkaar hadden!
Dit heb ik gedaan tot gisteren (woensdag 24 april) want dat was mijn laatste werkdag op de farm.
Wat leuk was, was dat we visite hadden van Tim Visser en zijn vriendin. Zij maken promotie filmpjes voor Australian Backpackers. Zij hebben mij een dagje gefilmd op het werk en een interviewtje gehad over het werken in Australië, het filmpje volgt zodra die af is! Die gast maakt echt mooie filmpjes en documentaires dus dat komt helemaal goed!
De laatste weken is buiten het werk eigenlijk weinig gebeurd. Het was vooral werken en in het weekend uitrusten. Wat wel erg leuk was, was dat we visite hadden tijdens het paasweekend. Celine (ons oude reismaatje) kwam even voor een paar daagjes langs bij ons! Even leuke herkenbare avondjes gehad met veel lol. Ook met haar hebben we een scootertocht gedaan genaamd de scooteroo. Dit deden we in Agnes Water en 1770 (naam van het dorp is het jaartal waar het dorp werd gesticht).
Het rond rijden op nep Harleys door de omgeving en natuur daar! We kregen ook leren jacks aan en nep tatoeages opgeplakt. Mooi fout maar erg lachen! Hahaha.
Na 5 dagen ging Celine verder naar Fraser Island, waarnaar zij naar huis is vertrokken en nu weer in Nederland zit! Celine we gaan zeker elkaar nog ontmoeten in Nederland!
Naast de avondjes buiten het werk is er eigenlijk weinig spannends gebeurd. Soms duiken we met een stel de kroeg in om een avondje te darten waarbij het altijd leuk is om iedereen in te maken (Ieren, Engelsen, Wales, alles krijgt klop hahaha). Ook is de auto verkocht inmiddels en is dat allemaal geregeld. Vandaag en morgen ga ik mij voorbereiden op mijn trip naar de outback. In mijn vorige reisverslag vertelde ik dat na de outback richting Thailand zou gaan. Deze plannen zijn gewijzigd want ik heb besloten om daarna naar huis te gaan! Niet omdat ik niet naar Thailand wil of heimwee heb, maar vooral omdat ik mij wil gaan richten op het solliciteren voor een baan voor volgend schooljaar. De tijd die ik naar Thailand zou gaan, kan ik nog altijd doen in de toekomst.
Ook heb ik nu een super gave afsluiter met de outback! Aanstaande maandag ga ik daar vroeg heen! Morgen (lees vrijdag 26 april) vertrek ik naar Adelaide waar ik 2 dagen heb voordat de tour begint! Echt super veel zin!
Dus mensen jullie zullen sneller weer last van mij krijgen, ik ga vandaag en morgen de tickets regelen en waarschijnlijk ben ik dan woensdag 15 mei weer terug in ons kikkerlandje! Zodra dit definitief is geregeld zullen jullie dit zeker horen! Ik verwacht natuurlijk een welkomstcomité op schiphol met spandoeken hahahaha.
Lieve mensen tot over 3 weken in Nederland (ik zal proberen voordat ik terug ben nog een mooi verslag te schrijven over de outback!)
Groetjes vanuit Childers (voor de laatste keer!)
Thijs
25 April 2013 - 09:03
Pap E Mam:
Hoi Thijs,
Weer en leuk verlag; ik zie je al staan met de boormachine; gaten in bomen boren.
He je er ook foto's van?
Wij wensen je veel plezier de komende weken en we horen wel hoe laat je op Schiphol staat.
Veel groetjes pap en mam. -
25 April 2013 - 15:29
Carla & André:
Ha die Thijs,
Heb weer genoten van je verslag ! Zou wiilen dat ik nog een jaartje of 25 jonger was ...........
Wij net terug Rome - da's natuurlijk iets dat meer bij bezadigde 50+ers past :(
Spreken jouw oudelui a.s. woensdag; ze gaan een aantal dagen in onze caravan in Petten aan Zee.
Stuur ze dus snel even een koffertje zon als dat lukt ! Je oren zullen dan vast wel "piepen" want we
zullen het vast nog wel over jou en je reis hebben ............
Hou je haaks - en "sleep" er nog even alles uit wat je kunt, voordat je terug komt in Klompenland.
Hopen je van de zomer nog wel een keer te zien/spreken - en anders zet ik gewoon weer een reunie
op poten - en dan ben je natuurlijk verplicht om als kok te komen ! (gniffel, gniffel ...)
Ciao
Carla -
25 April 2013 - 17:39
Iny Hummelink:
Thijs WELKOM!!!!!het is hier heerlijk weer en goed toeven!!!Dus geen koud kikkerlandje meer!!
Leuk idee van Carla een reunie.....en anders maken we er een met jouw verhalen als middelpunt.
Geniet nog even na en tot gauw!!!!
groetje van Joep van Stienenjan en alle zienen -
25 April 2013 - 19:02
Tineke:
Hoi Thijs, dank je wel voor al je belevenissen. Nog veel plezier deze laatste weken. Ik dacht dat je baan safe was, dus het wordt toch solliciteren. Met jouw enthousiasme moet dat gaan lukken. Nu nog even genieten. Wij zijn weer druk in de tuin en met de voorbereidingen voor de boot. Een nieuw object op ons mooie meer. Groetjes ook van Harry, Tineke -
25 April 2013 - 21:28
Gonny De Vries:
Hoi Thijs, was weer een heel leuk verslag! Veel plezier nog de komende weken.
Groetjes Gonny en Joop -
26 April 2013 - 16:04
Elise Blanken:
Thijsje komt weer terug Holadieeeeh! :D Veel plezier in de outback Jack ;) -
29 April 2013 - 10:21
Joke:
Haaa Thijs, fijn dat het allemaal goed naar je zin is.Nog even de laatste weken,geniet ervan!!!
Zie je weer gauw!
Lieve groet, Joke.